چکیده در علوم تربیتی معاصر از مسائل مهمی که دانستن آن در حوزۀ آموزش، بخصوص برنامهریزی درسی و نیز طرح دروس، از اهمیت اساسی برخوردار است، دانستن دو چیز میباشد: 1) طبقهبندی بلوم و 2) تئوری هوشهای چندگانه. طبقهبندی بلوم نهتنها در درک مراحل و سطوح یادگیری کمک میکند؛ بلکه حتی در تعیین اهداف آموزشی دروس نیز کمککننده است. از طرف دیگر، آشنایی با تئوری هوشهای چندگانه نیز در سطوح یادگیری بسیار ارزشمند و پربهاست؛ زیرا اساس این تئوری، شناسایی و پرورش تمام قابلیتهای هوشی انسان است. از طرف دیگر، تدریس زمانی مؤثر و مفید است که بر اساس یک طرح و نقشهای از پیش تعیینشده ارائه شود. سؤال اصلی تحقیق پیشرو این است که آیا میتوان برای آموزش صنف هشتم طرح درسی مبتنی بر حیطهی شناختی طبقهبندی بلوم و تئوریهای هوش چندگانه تهیه کرد؟ در نوشتۀ حاضر، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی تلاش شده است، باتوجه به حیطۀ شناختی طبقهبندی بلوم و تئوری هوشهای چندگانۀ گاردنر، طرح درسی مناسب برای صنف هشتم دوره متوسطه آموزش و پرورش افغانستان ترسیم گردد. با استفاده از این طرح درسی، معلمان میتوانند، درس مورد نظر را بهراحتی تدریس کنند و هم دانشآموزان بتوانند آن را بهراحتی یاد بگیرند.
الیاسی, محمدقاسم. (1401). نمونۀ طرح درس مبتنی بر حیطۀ شناختی طبقهبندی بلوم و تئوری هوشهای چندگانه در درس تعلیم و تربیت اسلامی دورۀ متوسطه. دوفصلنامه یافتههای مدیریت آموزشی, 2(3), 3-22.
MLA
محمدقاسم الیاسی. "نمونۀ طرح درس مبتنی بر حیطۀ شناختی طبقهبندی بلوم و تئوری هوشهای چندگانه در درس تعلیم و تربیت اسلامی دورۀ متوسطه". دوفصلنامه یافتههای مدیریت آموزشی, 2, 3, 1401, 3-22.
HARVARD
الیاسی, محمدقاسم. (1401). 'نمونۀ طرح درس مبتنی بر حیطۀ شناختی طبقهبندی بلوم و تئوری هوشهای چندگانه در درس تعلیم و تربیت اسلامی دورۀ متوسطه', دوفصلنامه یافتههای مدیریت آموزشی, 2(3), pp. 3-22.
VANCOUVER
الیاسی, محمدقاسم. نمونۀ طرح درس مبتنی بر حیطۀ شناختی طبقهبندی بلوم و تئوری هوشهای چندگانه در درس تعلیم و تربیت اسلامی دورۀ متوسطه. دوفصلنامه یافتههای مدیریت آموزشی, 1401; 2(3): 3-22.